Boswellia

09.11.2014 20:40

 

Boswellia:

- Silný protizánětlivý produkt  i pro pejsky bez negativních vedlejších účinků.

 -Celkově snižuje bolest při artritidě

 - Působí preventivně proti ničení chrupavky a kloubní tkáně

 

Léčí příznaky zánětlivého onemocnění střev, ulcerózní kolitidy a Crohnovy nemoci

Může snížit počet astmatických záchvatů

 

Co je Boswellia?

Boswellia Serrata (Sallai Guggal) je starověký strom produkující mízu, který je pěstován v celé západní a střední Číně. Když se kmen stromu nařízne, začne vytékat lepkavá pryskyřice. Čištěný extrakt této pryskyřice je používán do moderních rostlinných přípravků.

Boswellia Serrata se používá po tisíce let jako lék indické ajurvédské medicíny k léčbě různých běžných onemocnění v rozsahu od bolesti kloubů až po žaludeční nevonnosti. Dosavadní vědecké studie prokazují, že Boswellia má na organismus řadu pozitivních účinků.

Jak to funguje?

Účinnou látkou v míze rostliny Boswellia je její kyselina, u níž byly prokázány protizánětlivé účinky. V přípravku Boswellia značky Puritan Pride je standardizovaný obsah této kyseliny 65%.

Studie prokázaly, že boswelové kyseliny mají protizánětlivý účinek – podobně jako tradiční nesteroidní protizánětlivé léky (NSAIDs) používané proti zánětlivým onemocněním. Boswellia tlumí zánětlivé mediátory v těle (např. leukotrieny). Na rozdíl od NSAIDs dlouhodobé užívání přípravku Boswellia nezpůsobuje podráždění žaludku nebo žaludeční vředy.Artritida: Vědci zjistili, že boswellia pomáhá při prevenci poškozování chrupavky a kloubní tkáně. To naznačuje, že Boswellia může zmírnit příznaky artritidy omezením rozpadání pojivových tkání, které je zapříčiněno působením tumor nekrotizujícího faktoru alfa, projevu matrixu metaloproteinázových enzymů. 

Studie u lidí , tak i u  psů prokázaly, že už za dobu užívání tak krátkou, jako jsou dva týdny, 

Boswellia snižuje bolest, ztuhlost a kulhání.

Používám pro Blossinku např DOG CHONDRO , výr .Staz Medical .

více na  www.stazmedical.cz