Krásná a zdravá srst

02.12.2011 18:22
 
A tak nejen pro zlepšení srsti , ale také pro silnější imunitu , 
lepší pohyblivost kloubů a podobně není od věci přidávat 
do krmení také tyto doplňky .
 
LOSOSOVÝ OLEJ -vysoký podíl omega 3 a omega 6 mastných kyselin .Má skvělý účinek na mozek a sítnici oka 
PUPÁLKOVÝ OLEJ -pomáhá předcházet civilizačním chorobám  a je učínný při léčbě alergií  nebo kožních zánětů .
ČESNEKOVÉ TABLETY -speciálně upravený přírodní sušený česnek má příznivé učinky na organismus 
(lepší přijem potravy ) lepší trávení i vstřebávání živin .
PANGAMIN -velmi příznivě působí na trávení i na srst psa , dále fungují jako přirodní prostředek proti klíšťatům -
BRUTŇÁKOVÝ OLEJ -speciální olej na regeneraci srsti .
Díky protizánětlivému účinku se doporučuje jako součást léčky dermatologických onemocnění .
KELPA -přípravek s mořskou řasou funguje i proti zubnímu kameni  a zápachu z tlamičky .Kelpa zlepšuje pigmentaci a kvalitu kůže a srsti .
 
Základní prvky pro krásnou srst .
 
Biotin - vitamín B7 nebo také vitamín H ( z německého výrazu "Haar und Haut" - Vlasy a Kůže ). Je součástí mnoha živých buněk těla a slouží jako zdroj energie a stavebníhi materiálu pro buňku. Zasahuje do metabolismu cukrů, tuků i aminokyselin. Je významnou složkou výživy při cukrovce, kde hraje významnou roli při udržování správné hladiny cukru v krvi. Ze všech dostupných živin se však nejvyšší měrou podílý na kvalitě srsti, kůže a drápů v součinnosti se Zinkem, Methioninem a vitamíny skupiny B. Má také velký vliv na kvalitu nosní houby u psů. 
Najdete ho v brokolici , v játrech , v rybách a samozřejmě v tabletkách .
 
Methionin -  je jedna z dvaceti základních aminokyselin tvořících bílkovinné řetězce. Parří mezi esenciální, tzn. že musí být přijímána v potravě, tělo si ji nedokáže samo vyrobit. Methionin je důležitý pro biosyntézu bílkovin, cysteinu, kreatinu a karnitinu. Má specifický zápach po sirovodíku díky obsahu síry. Methionin podporuje regeneraci drápů, pokožky a především srsti psa. Zlepšuje také vstřebávání zinku, což je velmi důležité, protože samotný zinek je zásadním prvkem v růstovém cyklu srsti a folikuly ( kořínky) jej potřebují pro růst nových chlupů. Zajímavost: Zcela jasně nebyl zatím objasněn princip působení methioninu na růst srsti, ale studie předpokládají, že strukturu chlupu tvoří bílkovina (keratin), bohatá na sirné aminokyseliny, které obsahuje také methionin.
 
Zinek - je esenciální ( neumí si jej tělo vytvářet ) mikroprvek ( tzv. stopový - i velmi malé množství je pro organismus účinné ). Jeho využitelnost z krmiva se pohybuje okolo 10 až 50 %, podle toho zda se společně se stravou dostávají do těla látky podporující jeho vstřebatelnost - např. fytáty, Biotin, aj. Jeho význam v organismu spočívá v tom, že aktivuje řadu enzymů a tím se účastní celé řady důležitých reakcí v těle. Denní potřeba zinku pro psa se odhaduje na 10 až 25 mg dle velikosti. Za projímávou dávku se považuje jednorázové množství okolo 200 mg a za škodlivou pro organismus 500 mg. Odborníci však upozorňují, že už mírný nedostatek zinku vede k poruše imunity a vyšší nemocnosti, případně až úmrtnosti na infekční onemocnění. Jednou z důležitých funkcí Zinku je jeho aktivní účast na výživě chlupů a kůže. Nedostatek zinku v těle způsobuje primárně málo pestrá strava, chudá na mikro i makro živiny.
 
MSM ( Methylsulfonylmethan ) - je zdrojem organické síry, která je hlavní účinnou látkou ( obdobně jako aminokyselina Methionin ). Organická síra je důležitou složkou všech buněk, kolagenu, bílkovin, hormonů a enzymů. Úzce tak souvisí s tvorbou kolagenu, kreatinu a elastinu. Přínos MSM na organismus psa spočívá v tom, že významně pomáhá snížovat bolestivost ( má na psa analgetické účinky ) a tlumí zánětlivé procesy, zlepšuje pružnost kůže a obnovuje produkci kolagenu. Organická síra pomáhá udržovat dobrou kvalitu kůže, srsti a drápů. Účinně snižuje projevy alergií. Velký přínos má také u léčby otoků.
 
Nakoupíte  na www.krmivahulin.cz/