Pes nám neuvěřitelně prospívá !

05.02.2015 19:30

 

Někteří novopečení rodiče se obávají soužití pejska a jejich miminka zejména pak ze zdravotních důvodů nebo z obavy ze žárlivosti a případné agrese ze strany psa. Nová studie časopisu Pediatrics prokázala opak, že miminka žijící v rodině spolu se psem se obecně těší z pevnějšího zdraví než ty z rodin bez chlupatých mazlíčků. 

Mít pejska v rodině přitom znamená obrovskou podporu imuniy právě v prvním roce života novorozence. Studie prokázala, že u dětí žijících v rodině se psem byla o 44% menší pravděpodobnost výskytu ušních infekcí a o 29% menší pravděpodobnost použití antibiotik, říká hlavní autor článku Eija Bergroth. Vědci jsou přesvědčeni, že neustálé vystavení špíně a mikrobům pomáhá vycvičit dětský imunitní systém. Toto přesvědčení se opírá o další výsledek dané studie, a to, že psi, kteří jsou stále venku přinášejí dětem více benefitů než ti žijící většinu času uvnitř, říká Amina Khan pro Los Angeles Times. 

Děti žijící v rodině s kočkou na tom byly stále lépe, než děti žijící bez jakého-koli chlupatého mazlíčka, ale daný efekt byl výraznější u psů!

Zdroje: Yahoo.com, Los Angeles Times, Wall Street Journal

HORMONY ŠTĚSTÍ ?

Je už  dokázáno , že vzájemné reakce mezi psy a jejich majiteli 

(  pozor - jde i o pouhý pohled z očí do očí )

zvyšují hladinu oxytocinu tzn: hormonu štěstí nebo lásky .

Nejen z tohoto důvodu jsou psi používani v zotavovnách , hospicech , u soudů , v postižených oblastech při katastrofách  aj .....