Pivovarské kvasnice
Sušené pivovarské kvasnice jsou
zcela přírodní produkt, bez přídavků chemie.
Pivovarské kvasnice jsou vedlejším produktem při výrobě piva.
Během kvašení, když se cukr mění na alkohol,
se kvasnice v nádržích velmi rychle množí, postupně klesají ke dnu.
Dochází k takzvanému „odstřelu“, kdy se usazené kvasnice odpouštějí .
Takto získané kvasnice se suší.
Lisují se do tablet, vloček nebo se používají jako prášek,
který se nejlépe rozpouští a váže na další suroviny při výrobě krných směsí.
Barva prášku je světle hnědá, sušené kvasnice jsou jako prášek jako hladká mouka.
Sušené kvasnice obsahují vitamíny skupiny B, bílkoviny, minerály a stopové prvky.
Podílí se na látkové výměně proteinů, tuků a uhlohydrátů
- jsou i
zdrojem vysoce stravitelných bílkovin a dalších biologicky účinných látek - nejsou
kontaminovány hormony antibiotiky a jinými škodlivými látkami - jsou
uvedené v příloze 2, odstavci D, čl. 2 povolené doplňkové látky
ekologického zemědělství - pivovarské
kvasnice plně odpovídají záměru biologického krmiva. - podléhají
nejpřísnějším kritériím ekologického zemědělství. - Jak kvasnice působí ?
- zvířata přibírají na váze
- kvasnice
zvyšují příjem krmiva, zejména objemných krmiv jako je seno a senáž - je možné
je použít v kritických obdobích jako je rekonvalescence po prodělané
nemoci (všeobecně), před a po zátěži - sportovní výkon – závody - pro
zlepšení života - schopnosti mláďat po narození - i pro
doplnění krmné dávky rodičů v době reprodukce - mají vliv
na kvalitu kůže, srsti - kvasnice obsahují vitamín B, který odpuzuje hmyz (klíšťata, ovádi)
- Corso Druhá šance ( 2.měsíce )