Pivovarské kvasnice

09.11.2011 13:00

 

Sušené pivovarské kvasnice jsou
zcela přírodní produkt, bez přídavků chemie.

Pivovarské kvasnice jsou vedlejším produktem při výrobě piva.

Během kvašení, když se cukr mění na alkohol,

se kvasnice v nádržích velmi rychle množí, postupně klesají ke dnu.
Dochází k takzvanému „odstřelu“, kdy se usazené kvasnice odpouštějí .

Takto získané kvasnice se suší.

Lisují se do tablet, vloček nebo se používají jako prášek,
který se nejlépe rozpouští a váže na další suroviny při výrobě krných směsí.

Barva prášku je světle hnědá, sušené kvasnice jsou jako prášek jako hladká mouka.

Sušené kvasnice  obsahují  vitamíny skupiny B, bílkoviny, minerály a stopové prvky.

Podílí se na  látkové výměně proteinů, tuků a uhlohydrátů

  • jsou i
    zdrojem vysoce stravitelných bílkovin a dalších biologicky účinných látek
  • nejsou
    kontaminovány hormony antibiotiky a jinými škodlivými látkami
  • jsou
    uvedené v příloze 2, odstavci D, čl. 2 povolené doplňkové látky
    ekologického zemědělství
  • pivovarské
    kvasnice plně odpovídají záměru biologického krmiva.
  • podléhají
    nejpřísnějším kritériím ekologického zemědělství.
  • Jak kvasnice působí  ?
  •  zvířata  přibírají na váze 
  • kvasnice
    zvyšují příjem krmiva, zejména objemných krmiv jako je seno a senáž
  • je možné
    je použít v kritických obdobích jako je rekonvalescence po prodělané
    nemoci (všeobecně), před a po zátěži - sportovní výkon – závody
  • pro
    zlepšení života - schopnosti mláďat po narození
  •  i pro
    doplnění krmné dávky rodičů v době reprodukce
  • mají vliv
    na kvalitu kůže, srsti
  •   kvasnice obsahují  vitamín B, který  odpuzuje hmyz (klíšťata, ovádi)
  •    Corso Druhá šance ( 2.měsíce )